Activităţi educative pentru copii în săptămâna 14 – 20 septembrie

În prima săptămână de şcoală reîncep în forţă şi activităţile educative pentru copii. O selecţie a celor mai bune dintre ele (aşa zicem noi, după ce le-am testat sau ne-am interesat de ele) urmează mai jos.wood-93179_1280

Pentru copii de 1-4 ani:

  • ArtelierD propune copiilor de 3 – 5 ani o Grădină de artă în care se vor întâlni, timp de două ore pe 18 septembrie, cu Sperietoarea din grădina dlui McGregor, o adaptare după cartea “Aventurile lui Peter Iepuraşul” de Beatrix Potter. De la ora 17:00. Pentru informații și înscrieri consultați blogul ArtelieruluiD.
  • ca de obicei Tăpușele se ocupă de copiii de vârstă foarte mică astfel că pe 20 septembrie, ora 11.00, vă așteaptă la spectacolul-atelier Un păianjen foarte ocupat, după povestea lui Eric Carle, recomandat copiilor cu varste intre 1-4 ani.
  • 19 septembrie, ora 11.00, atelierul Hopa-tropa!, vârsta recomandată 3-6 ani
  • 18 septembrie, ora 18.00, atelierul Marea păpuşăreală în care veți crea păpuși, fel și fel de păpuși! Vârsta recomandată 4-7 ani.Pentru toate atelierele Tăpușele vă înscrieți și aflați mai multe pe siteul lor și la adresele: rusunicoleta3@gmail.com și tapusele@gmail.com sau la numărul de telefon 0747 702 284. Cum ni s-au părut nouă Tăpușele aflați aici.

Pentru copii de 4 – 8 ani:

  • Asociația Clasic e Fantastic reîncepe seria spectacolelor Copilăria marilor compozitori ce se adresează spectatorilor de 4 – 10 ani și se desfășoară la teatrul Odeon. Pe 19 și 20 septembrie – dimineața și după-masa – veți putea cunoaște copilăria lui George Enescu, Frederic Chopin și W. A. Mozart. Noi am văzut spectacolul Copilăria lui Frederic Chopin și puteți reciti aici cum ni s-a părut; bilete se găsesc la casa de bilete a teatrului Odeon. E frumos, mergeți!paris-84251_640
  • Opera Comică pentru copii prezintă, cu ocazia festivalului internațional de muzică clasică George Enescu, opera Munchausen – stăpânul minciunilor, dedicat copiilor peste 5 ani ( și sub 5 ani dacă credeți că au răbdarea necesară). Reprezentațiile au loc pe 16, 19 și 20 septembrie și dacă vă interesează grăbiți-vă să prindeți locuri. Vom merge și noi și abia așteptăm să vă povestim. Despre cum ni s-au părut alte reprezentații de-ale lor, aici.
  • Școala de Arte și Maniere organizează începând de vineri, 18 septembrie, pentru copiii de 4 – 6 ani cursul Primii pași în artă. Este vorba de un modul de 4 întâlniri programate la ora 18.30 astfel încât să ajungeți. Nu știm să vă spunem despre ei decât că Fundația Calea Victoriei, fundația mamă, este foarte serioasă și face lucruri bune. Vom ajunge curând și noi și vă vom spune mult mai multe (dar până atunci am dori taaare mult să știm părerea voastră, ne-o spuneți?). Informații aici.
  • trupa de teatru pentru copii Hopa – Trop pregătește pentru sâmbătă, 19 septembrie, ora 11.00, un atelier de teatru de umbre în care copiii peste 5 ani vor avea ocazia să creeze propriile lor păpușele pe care le vor proiecta. Înscrieri și alte informații se găsesc pe site. Luni vom reveni și noi cu o nouă cronică a programelor lor așa că stați pe aproape!

Pentru copii de 8 – 12 ani:

  • Școala de Arte și Maniere organizează și pentru copii mai mari cursurile de pictură Ocolul pământului în cinci episoade și un Atelier de inteligență emoțională, ambele destinate copiilor de 7 – 12 ani, începând de sâmbătă 19 septembrie și două întâlniri în care vor vorbi despre Stil vestimentar pentru adolescenți destinat copiilor de minim 10 ani, începând tot de sâmbătă 19 septembrie. Mai multe informații aflați pe site.exhibition-362163_1280
  • Muzeul Național de Artă al României reîncepe seria programelor pentru familii. Pe data de 19 septembrie tema aleasă va fi Arte și meserii…de colecție, se va desfășura la Muzeul Colecțiilor de Artă şi se va adresa copiilor de 10 – 12 ani. Activitățile pentru familii ale acestui muzeu sunt printre primele din București, am fost și noi, vă invităm și pe voi să încercați, sunt chiar interesante. Înscrierile se fac începând de luni, 14 septembrie la 021 314 81 19 sau pe familii@art.museum.ro
  • Asociaţia Da’DeCe în colaborare cu Asociaţia De-a Arhitectura organizează în cadrul proiectului Da’DeCe Calea Victoriei ateliere pentru copiii de la 8 la 12 ani, sub formă de trasee urmate de ateliere de construire a unei machete de mari dimensiuni care să reproducă Calea Victoriei din prezent cu câteva inserții propuse de copii. Macheta va fi expusă ulterior iar atelierele durează trei ore, se desfăşoară sâmbăta şi duminica începând cu data de 19 septembrie, participare este gratuită însă înscrierea este obligatorie. Roata Mare cunoaşte şi apreciază de multă vreme activităţile acestor Asociaţii şi le recomandă cu căldură. Mai multe informații și posibilitate de înscriere, aici.
  • Academia Motanov face înscrieri până pe 20 septembrie pentru două ateliere foarte interesante, unul de scriere creativă (coordonat de scriitoarea Adina Rosetti) pentru copii de 10-16 ani și altul de desen pentru copii de la 7 ani în sus. Vom vizita și noi curând motanul Mov și atelierele sale și vă vom povesti pe îndelete cum ni s-a părut. Până atunci puteți afla mai multe informații pe site și nu uitați că așteptăm părerile voastre.

Ne revedem săptămâna viitoare, același loc, aceeași oră, cu noi recomandări de activități pentru copiii din București (și calitatea acestora).

Pe curând!

Cu drag, Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.