Carte pentru copii: The Way Back Home, O. Jeffers

De departe una din cărțile preferate de M, un copil de aproape 6 ani, este cartea lui Oliver Jeffers – The Way Back Home. O iubește de când a primit-o, avea vreo 3 ani jumate.

the way back home 5

Oliver Jeffers este în primul rând irlandez, apoi artist, apoi tată, apoi scriitor. Prin urmare, toate acestea se întâlnesc în cărțile lui în proporții bine dozate: umor fin, imagini absolut încântătoare și poveste scurtă și cu final frumos, de învățat din el. După ce am descoperit-o pe cea despre care vă vorbesc am cumpărat altele, iar zilele trecute am achiziționat-o pe singura care a fost tradusă în limba română – Incredibilul  băiețel mâncător de cărți – despre care vom povesti altădată.

În cartea The Way Back Home (Drumul spre casă), un băiețel găsește în debara un avion de care uitase așa că îl ia și se hotărăște să plece rapid într-o călătorie. Combustibilul i se termină exact când ajunge pe Lună unde întâlnește un băiețel marțian a cărui navă se stricase; cei doi se împrietenesc și găsesc soluția pentru a se întoarce acasă: băiețelul pământean să coboare din lună, să meargă să aducă unelte și combustibil pe Lună astfel încât cele două mașinării să devină funcționale, iar cei doi să se întoarcă acasă. 🙂

the way back home roata mareCollage

Povestea este despre prietenie, se completează armonios cu imaginile, ca în orice carte pentru copii deșteaptă.

În mod particular îmi plac povestea și imaginile în care se vede frumos tușa pensulei și porozitatea hârtiei – cred că a fost pictată în acuarelă. Lui M. îi plac mult imaginile și posibilitatea de a învăța cuvinte în limba engleză. Textul fiind scurt, o bună bucată de vreme îi citeam în engleză iar apoi traduceam, astfel încât M. a învățat repede că HIGH înseamnă SUS, iar HIGHER înseamnă MAI SUS.

Este o carte de care ne bucurăm și din care învățăm, o carte care ne aduce împreună pentru acele minunate momente de apropiere părinte-copil.

Este parte a unui întreg ciclu și se pare că și cartea apărută în limba română, cea cu băiețelul care mânca cărți, este la fel de apreciată de copii.

Se poate cumpăra de pe Amazon și foarte probabil de la librării bine garnisite cu cărți străine pentru copii.

O recomand copiilor de la 3 ani în sus. Și părinților lor. 

The Way Back Home – Oliver Jeffers, editura HarperCollins, UK, 2012

P.S. Mulțumim Mona pentru că ne-ai ajutat să descoperim această minunată carte.

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.