Carte pentru copii: How to Catch a Star, Oliver Jeffers

Oliver Jeffers și cărțile sale fac parte din genul de cărți cu care nu dai greș niciodată. Sunt cărți pentru copii însă stârnesc instant și simpatia adulților. Parol.

V-am povestit cu o altă ocazie de cartea The Way Back Home (Drumul spre casă) iar acum continuăm cu How to Catch a Star – Cum să prinzi o stea. Această carte face parte din ciclul de trei cărți în care protagonistul este un băiețel care își caută prieteni.

how to catch a star cum sa prinzi o stea CollageFiind fascinat de stele și de cer, băiatul își dorește foarte mult să aibă steaua lui, doar pentru el. Și de aceea pleacă în căutarea ei: se cațără în vârful celui mai înalt copac – dar nu ajunge la ea; încearcă să o prindă cu un lasou – dar nu reușește; vrea să zboare până la ea cu o rachetă – dar singura rachetă pe care o are este făcută din hârtie; apoi vede o stea frumoasă care plutea pe mare 🙂 – încearcă să o prindă însă îi scapă printre degete… supărat că niciuna din încercări nu a avut succes, băiatul merge pe plajă în drum spre casă și atunci vede, pe nisipul auriu, o stea adusă de apă, steaua lui :).

Desenele sunt simple, sugestive și reprezintă partea principală și cea mai importantă a cărții astfel că lectura este posibilă chiar și numai privind imaginile, ceea ce face ca această carte să fie cu atât mai frumoasă și mai utilă. Ea oferă ocazia unor discuții privind atât prietenia cât și spațiul cosmic, depinde de curiozitățile micului cititor.

O carte despre mici bucurii, scrisă cu sensibilitate și ilustrată simplu, delicat, percutant. O recomand copiilor peste trei ani și părinților lor, pentru orice moment al zilei dar mai ales pentru acela în care căutăm liniște și conectare.

Din păcate în acest moment ea poate fi achiziționată în România doar de pe Amazon sau alte site-uri de vânzare online.

How to Catch a Star – Oliver Jeffers, Philomel Books, New York, 2004

how to catch a star cum sa prinzi o stea 2

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.