De când s-a deschis NoGravity Club am auzit de el din multe locuri, așadar trebuia obligatoriu să facem și noi o vizită și să vă povestim cum ni s-a părut. Ocazia s-a ivit de ziua băiatului meu cel mare, pe care am decis să îl serbăm acolo: are deja prea mulți prieteni pentru a încăpea în casa noastră (mai ales că este născut iarna deci nu se putea sta afară foarte mult) și căutam un loc de joacă altfel, care să nu aibă veșnicele tobogane, bouncing castles, labirinturi cu bile etc. Așa că am ajuns la NoGravity.
Locația este undeva în Berceni, într-o zonă de foste hale, aproape de spitalul Bagdasar Arseni. Odată ajunși acolo, facem cunoștință cu locul: este un parc de aventură situat în interior (singurul de acest gen din România) cu un panou de inițiere în escaladă, deci perfect dacă este iarnă sau dacă nu doriți să ieșiți din București. Se adresează copiilor de 4 – 12 ani însă sunt acceptați și cei mai micuți.
Una din ideile de la care organizatorii au pornit a fost faptul că în România nu există centre de escaladă sau de aventură dedicate exclusiv copiilor. Cei mici sunt „tolerați” printre entuziaști și profesioniști, iar bazele de antrenament sunt consecința acestui lucru – zonele dedicate copiilor fiind modeste în facilități și suprafață.
Pentru a rămâne obiectivi până la capăt, copiii care găsesc motivația de a depăși etapa de inițiere și doresc să se perfecționeze în escaladă, au mai multe opțiuni la panourile de escaladă consacrate, unde baza materială este mult mai bine adaptată pentru performanță. (Alex Codreanu, membru al echipei NoGravity)
Ce ne-a plăcut:
- componenta educativă a activităților de la No Gravity; urmând regulile stricte ale locului și ale escaladei copiii învață implicit să fie responsabili, independenți și să își coordoneze mișcările. Evident, pentru cazurile nerespectării regulilor (asigurarea, de exemplu) există plase de siguranță însă pura repetiție a activității de asigurare duce la însușirea elementelor de mai sus;
- personalul foarte prietenos și profesionist. Copiii sub 5 ani sunt însoțiți permanent de un adult care le explică și îi asistă pe durata traseului, glumind și având răbdare cu ei, explicând pe înțelesul lor ce au de făcut; pentru că părinții nu prea au voie să stea în zona de escaladă, aceștia compensează lipsa lor. La recepție se dau informații pertinente și realiste, de exemplu în momentul în care am întrebat de cursuri de escaladă mi s-a răspuns că nu organizează așa ceva dar că sunt diverse locuri (și mi-au dat nume) unde aș putea găsi ceea ce mă interesează;
- curățenia și întreținerea echipamentului! Sunt deschiși de mai bine de un an și totuși locul era în continuare curat iar echipamentul era în perfectă stare (am fost atentă în mod particular la acest aspect);
- faptul că echipa de la NoGravity organizează tabere pentru copii și diverse alte cursuri. Pe lângă joaca în zona de aventură copiii pot participa la cursuri de orientare urbană, la ateliere de Echipament și etică montană, cursuri de inițiere în paleontologie etc.
Ce ne-ar fi plăcut:
- un acces mai bine semnalizat spre sediul NoGravity, cu panouri stradale mai dese și vizibile.
Vă urăm aventură plăcută la NoGravity, așteptăm și poveștile voastre iar echipei care se ocupă de acest loc de joacă special le spunem Felicitări și succes!
Încheiem cu notele noastre, cea mai mare dintre acestea fiind 5:
Interactivitate: 5
Atmosferă generală: 5
Accesibilitate: 5
Locație: 4
Preț: 3
[…] NoGravity Club – un loc de joacă special, educativ și interactiv. Cum ni s-a părut nouă, aflați aici. […]
ApreciazăApreciază
[…] NoGravity Club – un loc de joacă special, educativ și interactiv. Cum ni s-a părut nouă, aflați aici. […]
ApreciazăApreciază
[…] NoGravity Club – un loc de joacă special, educativ și interactiv. Cum ni s-a părut nouă, aflați aici. […]
ApreciazăApreciază
[…] NoGravity Club – un loc de joacă special, educativ și interactiv. Cum ni s-a părut nouă, aflați aici. […]
ApreciazăApreciază