Mișcare și culoare!

”Mișcare și culoare – laboratoare de mișcare și artă vizuală pentru copii de toate felurile” – cum vă sună? Nouă ne sună foarte bine așadar ne-am bucurat când am primit vestea vernisajului unei expoziții cu acest nume, vernisaj care va avea loc mâine, 7 septembrie, de la ora 18.00 la (MNAC) Muzeul Național de Artă Contemporană.

Dat fiind că nu am văzut expoziția vă prezentăm informațiile primite de la Asociația Secția de Coregrafie, realizatorii proiectului, și să vă recomandăm să participați iar apoi să ne povestiți cum vi s-a părut.

miscare si culoare 3

Expoziția conține lucrări realizate în urma a 12 laboratoare în care copii ce provin din medii diferite au intrat în contact cu arta contemporană, îndrumați de specialiști din domenii diverse.

Proiectul propune o tehnică educațională inedită, care pune accent pe multidisciplinaritate și îmbinarea creativității cu cunoștințe din știință și tehnologie. Formatul este, de asemenea, interesant –  o serie de întâlniri, laboratoare, tururi ghidate, expoziții și prezentări de spectacole care au pus împreună copii din medii defavorizate cu copii din medii cu acces la cultură.

Sub îndrumarea unei echipe formată de psihologi, artiști, istorici, coregrafi, muzicieni și actori, copiii au experimentat desenul ca urmă lăsată de corpul lor în mișcare, aflând aspecte ale cinetismului corpului uman și exprimându-se liber, în diferite tehnici, pe suprafețe mari.

Mișcare și Culoare s-a dezvoltat de la ideea că toate artele se întrepătrund, așa că a abordat educația prin artă într-un mod ce cuprinde mai multe domenii de referință, cu pornire de la specificul și nevoile proprii vârstei, dar satisfăcând, înainte de toate, nevoia copiilor pentru joc – înțeles ca element cheie în dezvoltarea societății și acumularea de cunoștințe.

Proiectul inițiat de Irina Cangeopol și Sandra Mavhima se va încheia cu realizarea unui scurtmetraj video și a unei publicații care va prezenta artefactele realizate de copii, metodele de abordare integrată a tuturor artelor și în relație cu alte discipline, promovând astfel un model de bune practici în educația prin cultură în cadru non-formal.

miscare si culoare 1

Așadar, vă încurajăm să mergeți și să îi cunoașteți pe micii artiști și, în egală măsură, să aflați mai multe despre educația nonformală prin artă. Roata Mare recomandă experiența, bazându-ne pe cunoștințele pe care le avem despre membrii echipei; sperăm/credem că nu ne/vă vor dezamăgi!

Cu drag,

Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.