Copiii recomandă: Insula doctorului Libris

Aş dori să prezint una din cărţile mele preferate, şi anume „Insula doctorului Libris” scrisă de Chris Grabenstein, carte apărută în anul 2015 la Editura Corint Junior. Am ales această carte deoarece mi-a plăcut felul în care autorul combină poveşti cunoscute pentru a da naştere unei poveşti noi.

Eroul cărţii, Billy Gillfoyle, un băiat în vârstă de 12 ani, își petrece vacanța de vară la cabana doctorului Libris, un coleg de serviciu al mamei lui. Cabana este situată în apropierea unei insule pe care se află laboratorul secret al doctorului Libris, care desfășoară un experiment științific secret. Ideea proiectului este capacitatea imaginației copiilor de a deveni realitate, lucru care l-ar fi îmbogăţit pe doctorul Libris.

Lipsit de iPhone, jocuri video, televizor şi alte gadget-uri, Billy e nevoit să citească cărţi din biblioteca ce se găseşte în cabană, pentru a-şi ocupa timpul liber. Curând, pe măsură ce citeşte diferite cărţi şi fără să-şi dea seama, Billy, împreună cu prietenii săi, Walter şi Alyssa, aduc pe insulă cu ajutorul imaginaţiei diferite personaje din cărţile citite, cum ar fi Hercule, Robin Hood, domnița Marian, șeriful de Notthingham, Tom Sawyer, Pollyana, Jack și uriașul din povestea “Jack şi vrejul de fasole”, Șopârla Spațială din benzile desenate și rechinodilul imaginat de Jules Verne în “Călătorie spre centrul pământului”.

Billy va lupta alături de Robin Hood şi Hercule împotriva şerifului de Nottingham, a muschetarilor şi a Şopârlei Spaţiale şi va trece prin aventuri uimitoare. Reuşeşte chiar să invoce maşina timpului lui H. G. Wells cu care să-i ducă pe părinţii săi, aflaţi în pragul divorţului, înapoi în trecut, ca să se reîndrăgostească unul de celălalt.

În carte sunt menţionate mai bine de 30 de opere literare cunoscute, clasice şi actuale, din care sunt evocate diferite fragmente şi personaje. Prin aceasta, cititorii sunt îndemnaţi la lectură, căci le este stârnită curiozitatea.

Cartea este actuală atât prin faptul că a fost scrisă recent, cât şi prin faptul că se adresează generaţiilor tinere, Billy fiind foarte obişnuit cu tehnologia modernă şi cu lectura benzilor desenate.

Recomand cu căldură lectura acestei cărţi tuturor copiilor cu imaginaţia bogată, pasionaţi de aventură şi mister. Această poveste ne invită să ne îmbogăţim lista de lecturi, plimbându-ne prin lumea cărţilor, dar ne învaţă şi despre prietenie şi puterea imaginaţiei, totul într-un stil simplu şi accesibil.

Insula doctorului Libris, Chris Grabenstein, ed. Corint Junior, București, 2015

Matei

Matei are 11 ani și este din Cluj. Este prima lui recenzie petru Roata Mare dar sperăm că nu și ultima. Mulțumim, Matei, pentru acest articol și te mai așteptăm pe la noi cu noi povești!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.