RECOMANDĂRILE lunii IUNIE. Activități pentru copii.

Pentru toți copiii, luna iunie înseamnă 1 iunie. Iar pentru copiii care deja merg la grădi sau la şcoală luna iunie este sinonimă cu începutul vacanţei de vară dar şi cu oboseala acumulată pe parcursul întregului an. Aşadar, vă propunem câteva activităţi relaxante şi uşoare, de vară.

PosterAn-tan-te

   1 Iunie

– de 1 iunie trebuie să mergeţi la An-tan-te, primul eveniment de joacă afară dedicat atât copiilor cât şi adulţilor. Pentru că dragul de locuri şi de oameni se învaţă şi prin istorii şi poveşti personale, aveţi ocazia să povestiţi copiilor voştri şi să le arătaţi cum vă jucaţi când eraţi de vârsta lor (elastic, un-doi-trei la perete stai etc). Se întâmplă chiar de 1 iunie, între orele  14.00 – 22. 00 în spaţiul grădinii italiene din Grădina Botanică şi se adresează tuturor vârstelor.

Eematico pregătește pe 31 mai și 1 iunie activități năstrușnice atât pentru copii cât și pentru părinți!(copiii de 4 – 14 ani vor face, printre altele, o rachetă de peste 6 metri lungime!)  Trebuie să vă înscrieți cât mai repede la hello@eematico.org iar mai multe aflați aici.

– chiar azi, 29 mai, de la ora 18.00, Clasic e fantastic vă prezintă Copilăria lui Frederic Chopin la teatrul Odeon care nouă ne-a plăcut. Destinată copiilor mai mici, de 4-10 ani. La ieșire copiii vor avea parte de niște surprize de 1 iunie (de aceea am făcut această mențiune aici, deși suntem încă în mai…)

Ultima ocazie înainte de vacanță

– Opera Comică pentru Copii va avea o premieră pe 12 iunie, opera Fetiţa cu chibrituri. Pe site nu am găsit informaţii despre vârsta potrivită pentru această reprezentaţie însă la telefon am aflat că este destinat tuturor copiilor. Oricum, ea se va juca până pe 20 iunie, vor fi şase reprezentaţii deci veţi avea timp să mergeţi. Roata Mare a fost la spectacolul Flautul fermecat şi a scris aici despre acesta; sperăm că şi Fetiţa cu chibrituri va fi similar! După 20 iunie Opera Comică pentru Copii va intra în vacanță.

Flautul fermecat - Opera comica pentru copii

– compania de teatru pentru copii Hopa Trop – spectacolul de umbre Harap Alb adresat copiilor mai mari de 4 ani are ultima reprezentație duminică, 7 iunie la Clubul Țăranului Român. Noi am fost, am văzut, ne-a plăcut iar aici puteți citi cronica noastră.

– asociația DaDeCe – Atelierul din copac despre care am scris aici vă propune o ultimă întâlnire pe 13 iunie. E frumos și e pentru copii de 4- 6 ani (pentru 6-8 ani este mâine, pe 30 mai, dar nu știm dacă mai prindeți locuri).

În vacanță

– vă recomandăm un film! Orăşelul alandala se adresează copiilor peste 5 ani, este un film german dublat în limba română, distins cu multe premii şi critici pozitive internaţionale. În Bucureşti şi în alte oraşe din ţară intră în cinematografe începând de azi, 29 mai. Iată și trailerul: https://www.youtube.com/watch?v=MVJGNYUAC_Q

–  încep taberele urbane şi şcolile de vară despre care am scris deja într-o postare în care veţi găsi şase idei de tabere, alese astfel încât să se adreseze copiilor de la 1 an la 12 ani şi să răspundă unor interese cât mai diverse.

Bonus (adică, aşa cum obişnuim, o activitate la care nu am fost dar pe care vă invităm să o descoperim împreună):

– EEMATICO!  Nu ştim despre ei decât că sunt o echipă tânără şi dinamică, destul de recent apărută pe piaţa activităţilor pentru copii şi că propun un concept educaţional revoluţionar în care copiii lucrează cu scule și unelte, de la ciocan și bormașină, la suflante și circulare pentru a-şi construi propriile lor proiecte. Vârsta copiilor: 4 – 14 ani. Organizează atât ateliere cât şi tabere de vară. Părinţilor curajoşi, cred că merită să le faceţi o vizită. Nouă sigur ne-au stârnit interesul aşadar vom merge şi abia aşteptăm să vă povestim cum a fost.

EematicoCollage

Vă dorim o vacanţă frumoasă şi plină de activităţi interesante iar dacă participaţi sau aflaţi de vreo acţiune interesantă, neapărat să ne spuneţi şi nouă!

Ne revedem curând, cu noi recenzii şi recomandări.

A dumneavoastră,

Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.