Activităţi educative pentru copii în weekendul 25 – 27 septembrie

Multe activităţi, diverse şi pentru toate grupele de vârstă, toate în acest weekend!

book-863418_1280

Film

 • pe 26 și 27 septembrie la cinema Elvira Popescu (în incinta Institutului Francez) are loc Kinofest, festivalul de film digital. 15 scurtmetraje de animaţii pentru copii, fără dialog, potrivite de la 3 ani până la… 99, vor putea fi vizionate în fiecare zi de la ora 11. Biletele costă 5 lei/copil şi 10 lei/adult+copil. Biletele se pot achiziționa de la casiera cinematografului sau online.

Teatru

 • teatrul Ţăndărică, adică teatrul de păpuşi, pregăteşte pentru sămbătă 26 septembrie Jack şi vrejul de fasole şi pentru duminică 27 septembrie Cei trei purceluşi. Vor avea loc două reprezentaţii, una de la ora 10.00 şi alta de la ora 12.00. De asemenea, la Grand Cinema & More acelaşi teatru are, de la ora 11.00, sămbăta şi duminica, Ursul păcălit de vulpe respectiv Motanul încălţat. Pentrun teatrul Ţăndărică informaţii aici iar pentru reprezentaţiile de la Grand Cinema aici.
 • Tăpuşele: pe 26 septembrie, ora 11.00, spectacolul Sunetele anotimpurilor, pentru copii cu vârste între 1 – 5 ani, la Hotel Capital Plaza, Bd. Iancu de Hunedoara, nr 54, sector 1 şi tot de la ora 11.00, atelierul sensorial Desenăm cu fructe şi legume, vârsta recomandată 1-3 ani la Lill’put, Strada Sergent Major Ștefan Sorescu, nr 34, sector 2, Bucureşti. Pe 27 septembrie, de la ora 11.00, spectacolul-atelier Peştele Curcubeu, pentru copiii de 1-6 ani, Hotel Capital Plaza. Informaţii şi înscrieri pe site.

wood-93179_1280

 • Teatrul Dubee Doo, duminică 27 septembrie de la ora 11.30 la ultimul etaj al magazinului Diverta din Piaţa Romană, spectacolul Albă ca Zăpada pentru copii de 2 – 10 ani. Informaţii.

Arte plastice şi alte…arte

 • Sâmbătă, 26 septembrie şi duminică, 27 septembrie copiii de 6-13 ani sunt aşteptaţi la atelierele Povestea timpului organizate de Studio Creativ. După o scrută călătorie vizuală prin luma artei copiii vor realiza o pictură pe pânză, Povestea timpului, iar apoi vor decora un ceas de perete,  prin tehnica șervețelului şi pictură. Nouă ne plac mult atelierele lor, despre unul dintre ele am scris aici. Informaţii şi înscrieri pe site.
 • În perioada 24 – 27 septembrie 2015 are loc cea de-a patra ediție Strada Copiilor, parte a festivalului cultural în aer liber, Strada de C’Arte. În acest an, festivalul se va desfășura în arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I din faţa Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti (Calea Victoriei nr 88, sector 1). Strada Copiilor reuneşte activităţi destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 – 14 ani şi adolescenţilor. Conceptul Strada Copiilor are la bază un set de ateliere cu caracter cultural și educativ, menite să îi introducă pe cei mici în lumea artei și a educației non-formale, să îi ajute să își dezvolte abilitățile. În cadrul atelierelor de creație, artiști cunoscuți precum Magda Pelmuș, Mihai Zgondoiu, Ilina Schileru, curatoarea Roxana Gibescu sau coordonatoarele Asociației De-a Arhitectura îi vor încuraja pe tinerii participanți să dea frâu liber imaginației. Pictură japoneză, arta tradițională și arta contemporană, Street Art, Pop Art sau De-a Arhitectura sunt atelierele artistice incluse în programul festivalului din acest an. Informaţii aici.

strada copiilor

 • Academia Motanov începe pe 26 septembrie două ateliere foarte interesante, unul de scriere creativă (coordonat de scriitoarea Adina Rosetti) pentru copii de 10-16 ani și altul de desen pentru copii de la 7 ani în sus. Vom vizita și noi curând motanul Mov și atelierele sale și vă vom povesti pe îndelete cum ni s-a părut. Până atunci puteți afla mai multe informații pe site și nu uitați că așteptăm părerile voastre.
 • NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii de 5 – 14 ani este pe ultima sută de metri şi are un program interesant împărţit pe grupe de vârstă, de la Rime şi ghicitori la 5 – 7 ani la Teatrul cititorilor pentru 9 – 14 ani. Participare gratuită dar numai pe bază de înscriere. Informaţii şi altele aici.
 • Școala de Arte și Maniere organizează începând de vineri, 25 septembrie, pentru copiii de 4 – 6 ani cursul Primii pași în artă; Primii pași în actorie se fac pentru copiii de 4 – 6 începând din 26 septembrie iar Miraculosul cer înstelat este prezentat într-un atelier de astronomie pentru copiii de 8 – 13 ani începând cu aceeaşi dată.
 • ArtelierD propune copiilor de 3 – 5 ani o Grădină de artă în care se vor întâlni, timp de două ore pe 25 septembrie, cu Veverițele din nuc. De la ora 17:00. Pentru informații și înscrieri consultați blogul ArtelieruluiD.
 • Mozartinno, 25 septembrie, ora 18.30, pentru copii de 2 – 4 ani, curs de iniţiere în muzică Joaca de-a muzica. Informaţii aici.

Ne revedem luni, același loc, aceeași oră, cu noi recomandări de activități pentru copiii din București (și calitatea acestora) pentru săptămâna ce începe. Dacă ajungeţi la vreuna din activităţile de mai sus neapărat spuneţi-ne cum a fost!!!

Pe curând!

Cu drag, Roata Mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.