Cărţi pentru copii, în pregătire la editurile româneşti

Dragi prieteni, nasul nostru fin a detectat arome îmbietoare de file proaspete! Am inspirat adânc, adânc şi  mergând curioşi pe fir, am descoperit că în cuptoarele editurilor se pregătesc bunătăţi care mai de care! Cât încă mai stau la dospit şi la copt, vă prezentăm meniul:

Editura Humanitas Junior

Regele Ugu , autor şi ilustrator Adam Stower, traducere din engleză de Anca Bărbulescu,   9 ani +

regele-Ugu      Andi Firicel e pe fugă. Trebuie să scape de Michi Înhățău şi tovarăşul lui de rele,  Teo P. Riculosu! Unde să se ascundă? În pădurea din apropiere dă peste cea mai nemaipomenită căsuţă construită în copac, dotată cu capcane Clantztrank 5000, săgeţi licuricioase, bombe cu urzici şi câte şi mai câte! Acolo stăpânesc misteriosul şi haiosul Rege Ugu şi  wombatul lui credincios, Herbert. Andi şi Ugu îşi unesc forţele împotriva lui Michi Înhăţău şi a bandei sale de bătăuşi, iar ce urmează e cea mai tare aventură care s-a petrecut vreodată într-o vacanţă de vară!

 

Editura Cartea Copiilor

Spune-mi o poveste de Catherine Dolto, din seria Psihologia Copiilor, 2 ani +

       Spune-mi o poveste - coperta_1 Catherine Dolto  este medic şi autor specializat în scrierea cărţilor care abordează teme de psihologie infantilă, fiica celebrei pediatre Françoise Dolto şi continuatoarea de drept a operei acesteia. Abordează subiecte importante care ţin de viaţa biologică şi de cea afectivă. Nu se teme de cuvinte, dimpotrivă, le îmblânzeşte, le dă sens şi le pune în metafore pentru a explica pe înţelesul copiilor ce se întâmplă în sufletul şi în jurul lor. Fiecare pagină a cărţii este însoţită de o ilustraţie grăitoare, iar textele sunt simple şi pentru nivelul de înţelegere al copiilor. Aceştia sunt invitaţi să-şi exprime sentimentele care îi încearcă sau să-şi imagineze ce vor simţi  în situaţii similare celor care sunt prezentate în carte. Din 1980, Catherine Dolto a creat la editura Gallimard Jeunesse o bogată serie de cărţi (Mine de rien) în care abordează cele mai importante teme legate de dezvoltarea copilului, fiind un reper pentru milioane de părinţi din întreaga lume.

Puii de bufniţă de Martin Waddell, cu ilustraţii de Patrick Benson, traducere de Florin Bican, 0-5 ani

Puii de bufnita - coperta      Au fost odată trei pui de bufniţă: Nana şi Nanu şi Nic. Ei şi Bufniţa Mamă aveau cuib în trunchiul unui copac, într-o scorbură aşternută cu crenguţe şi frunze şi pene de bufniţă. Într-o noapte s-au trezit din somn. Bufniţa Mamă NU ERA cu ei. Martin Waddell este un celebru autor irlandez de literatură pentru copii şi adolescenţi. Pe când era copil, obişnuia să inventeze tot felul de întâmplări pe care le povestea celor din jur într-o manieră foarte captivantă, după cum îi place să-şi amintească. Pasiunea pentru poveşti nu l-a părăsit niciodată şi după o scurtă şi neconvingătoare carieră de fotbalist, adevărata sa vocaţie a devenit literatura pentru copii. De acelaşi autor, editura Cartea Copiilor a mai publicat şi Nu ţi-e somn, ursuleţule?

Micul Nor , scrisă şi ilustrată de Eric Carle, traducere din limba engleză de Florin Bican, 0 – 5 ani

Micul Nor - coperta            Norii pluteau agale pe cer. Micul Nor se ţinea după ei. […] Norii se avântară în sus şi plecară. Micul Nor se avântă în jos, mângâind pe creştet acoperişurile şi pomii.                                        Eric Carle este recunoscut şi iubit în întreaga lume pentru originalitatea ilustraţiilor şi designul inovativ al cărţilor pentru copii pe care le-a creat.  A ilustrat peste 70 de cărţi, multe  devenind bestseller-uri şi ajungând la vânzări de peste 84 milioane de exemplare în toată lumea. Cărţile sale oferă copiilor şansa să înveţe mereu lucruri noi despre lumea care îi înconjoară. Copiii se confruntă adesea cu teama de necunoscut. În cărţile mele încerc să combat această teamă şi s-o înlocuiesc cu o atitudine pozitivă. Copiii au o curiozitate instinctivă şi o tendinţă naturală către creativitate. Vreau să le arăt copiilor că a învăţa lucruri noi e ceva fascinant şi distractiv.

Mica sămânţă , scrisă şi ilustrată de Eric Carle, traducere din limba engleză de Florin Bican, 0- 5 ani

Mica samanta - coperta      A venit toamna. Suflă un vânt puternic. Vântul ridică în aer semințele florilor și le poartă pe tot întinsul pământului. Una dintre semințe e tare măruntă, mai mică decât toate celelalte. Va putea să țină pasul cu ele? Și încotro, oare, se duc toate?

 

 

 

Mesajul secret , scrisă şi ilustrată de Eric Carle, traducere din limba engleză de Florin Bican, 0 – 5 ani

Mesajul secret - coperta

        În seara dinainte de ziua sa de naștere, la culcare, Tim a găsit sub pernă un plic misterios. S-a ridicat mirat în vârful patului și l-a desfăcut.  Înăuntru era un mesaj secret!

 

 

 

Lupul de Nisip de Åsa Lind, cu ilustraţii de Kristina Digman, traducere din limba suedeză de Sergiu Păduraru, 6 ani +

Lupul de Nisip - coperta       Åsa Lind este o scriitoare suedeză, autoare a mai multor cărți pentru copii dintre care cea mai cunoscută este Lupul de Nisip. Zackarina, o fetiţă din zilele noastre, trăiește cu părinții săi undeva în Suedia, pe malul mării. Într-o zi, aflându-se pe plajă, fetiţa îşi face un prieten neobișnuit, Lupul de Nisip. Micile întâmplări de zi cu zi, banale și familiare, devin deosebit de captivante și amuzante atunci când le vedem  prin filtrul relației pline de sensibilitate, imaginație și umor, dintre Zackarina și straniul său partener de joacă. Pentru Lupul de Nisip, Åsa Lind a fost răsplătită în 2003 de Asociația Suedeză a Bibliotecilor cu premiul Nils Holgersson.

Editura Frontiera

Mamaaa! , autor şi ilustrator Mario Ramos, traducere din limba franceză de Alexandru Gurău, 2 ani +

Coperta1 Mamaaa mica           Scrisă de îndrăgitul autor al cărților Eu sunt cel mai puternic și Eu sunt cel mai frumos, Mamaaa! este o poveste amuzantă pentru copiii care învață să numere. Un băiețel își strigă mama pe fiecare pagină din carte. Deși casa lui este plină de animale aflate în cele mai neobișnuite situații, lui nu îi este frică nici de maimuțele care se leagănă de pe un dulap pe altul, nici de purcelușii care joacă puzzle, ci de un… mic păianjen. Copiii pot număra animalele care au ocupat casa și pot descoperi cifrele ascunse pe fiecare pagină.

 

Supa de pietre de Iulia Iordan, ilustrații de Zelmira Szabo, 6 ani +

         Iulia Iordan imaginează o poveste contemporană despre prietenie și singurătate, pornind de la vechea pildă europeană a supei de pietre. Eroii poveștii sunt Petru, un băiețel singur, respins de noii săi colegi, și Smaranda, fetița cu inima mare care reinventează pietrele și îl aduce pe Petru la masa prieteniei. Cartea oferă și o scurtă incursiune în istoria poveștii Supa de pietre. Ilustrațiile sunt realizate în creion grafit și vopsele naturale din plante.Supa de pietre pg 14-15Supa de pietre pg 8-9

Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru de Nina Cassian, ilustrații Karda Zenko, 3 ani +

        Una dintre cele mai îndrăgite scrieri pentru copii ale Ninei Cassian va apărea într-o ediție nouă, ilustrată de Karda Zenko, artist vizual din Sf. Gheorghe. Ninigra are culoarea mierii și vorbește ciudata limbă tigrească. Aligru este bunul ei prieten, cel care va descoperi curând cât de curajos poate să fie. Căci trec amândoi printr-o aventură palpitantă în junglă, în timpul căreia sunt Ninigra este răpită de un clan de maimuțe, iar Aligru înrobit de Animalul Greșit. O frumoasă poveste despre prietenie și curaj, scrisă în versuri bogate și inventive, așa cum puține sunt în literatura română pentru copii.

Editura Intaglio

Autobuzul Scolly, o poveste bilingvă de Stelian Poștea, ilustrații de Maria Poștea, 4-12 ani

coperta mica       Scolly este un autobuz tare prietenos, a cărui mare bucurie este să plimbe școlarii cei mici. Îi place tare mult să le asculte poveștile și se amuză grozav când aceștia îi desenează geamurile aburite. După mulți ani de călătorie, Scolly va trece printr-o schimbare, dar aceasta nu-l va împiedica să aducă bucurie celor mici. O poveste depre copilărie și despre bucuria de a-i ajuta pe ceilalți.3mic1mic

Editura Iona

Sfântul Ierarh Nectarie al Eghinei, făcătorul de minuni, autor Cătălin Grigore, ilustraţii de Adela Maria Calistru, 3-10 ani

       Sf Nectarie coperta  Într-o familie numeroasă din Silivria, în Turcia de astăzi, se naște în anul 1846 micul Anastasie. Înzestrat de Dumnezeu cu o dorință neobosită de cunoaștere, merge la studii în Constantinopol, unde devine profesor de religie, iar mai târziu călugăr într-o mănăstire din insula Chios. La numai trei ani după ce este hirotonit preot cu numele de Nectarie, este rânduit mitropolit al grecilor din Egipt. Însă multele sale daruri dumnezeiești stârnesc invidia unor preoți, care uneltesc pentru ca Sfântul să fie îndepărtat din scaunul arhieresc. Întors în Atena, Sfântul Nectarie este numit director al unui seminar teologic, unde pregătește o mulțime de tineri pentru slujirea de preot. Spre sfârșitul vieții, el întemeiază o mănăstire în insula Eghina, aproape de Atena.  Aici își dă sufletul în mâinile lui Dumnezeu după o îndelungată boală. Pentru marea sa smerenie și răbdare în prigoniri, Sfântul Nectarie a primit de la Dumnezeu, încă din timpul vieții, darul tămăduirii bolilor și al mângâierii celor aflați în felurite suferințe.

Sfântul Paisie Aghioritul, prietenul copiilor, autor Cătălin Grigore, ilustraţii de Adela Maria Calistru, 3-10 ani

      Sf Paisie coperta Acum aproape un secol, în Turcia de astăzi, într-o familie numeroasă, s-a născut micul Arsenie. Însuflețit de exemplul Sfântului Arsenie Capadocianul, povățuitorul său, și dăruit de Dumnezeu cu o minte ageră și cu multă credință, Arsenie era iubit de toți pentru mărinimia lui.  Sărea în ajutorul oricui avea nevoie, iar pe copiii săraci îi învăța despre credință. Încă din copilărie, Arsenie și-a dorit să devină călugăr. Însă acest vis s-a împlinit mulți ani mai târziu, în Sfântul Munte Athos, unde a primit numele de Paisie. Aici s-a arătat a fi un mare nevoitor, primind de la Dumnezeu darul îmblânzirii animalelor sălbatice. Copiilor care veneau la chilia sa le dăruia dulciuri și îi îndemna să facă fapte bune, iar ei îl răsplăteau cu dragostea și recunoștința lor.
Pentru viața sa plină de rugăciune și de jertfire de sine, Cuviosul Paisie a rămas în memoria credincioșilor ca un tămăduitor al suferințelor, povățuitor al călugărilor și al familiilor creștine, pentru care și astăzi mijlocește înaintea lui Dumnezeu.

 Editura Corint Junior

Călătorie în interiorul corpului uman, 7 ani +

       Corpul tău3D Calatorie in interiorul corpului uman este pur și simplu uimitor! Este o mașinărie care trăiește, respiră, se mișcă, mănâncă, vorbește și gândește. Corpul uman este compus din sute de oase, trilioane de celule și găzduiește miliarde de bacterii. Hai să îl explorăm! Să pornim într-o călătorie în jurul și în interiorul corpului uman pentru a-i afla secretele. Urmărește activitățile, puzzle-urile, labirinturile, experimentele și multe alte activități în această captivantă călătorie!

 

Ne vedem în cosmos, prieteni! de Jack Cheng, 10 ani +

3D Ne vedem in Cosmos, prieteni      Tot ce-și dorește Alex, un băiat de unsprezece ani, este să-și lanseze iPodul în spațiu. Cu o serie de înregistrări audio, el le va arăta altor forme de viață din spațiul cosmic, cum este viața pe Pământ, pe Pământul său! Dar, pentru un băiat a cărui familie pare să funcționeze din ce în ce mai puțin în limite normale, nu este ușor să se lupte cu marile întrebări. Din fericire, nu luptă singur, ci însoțit de Carl Sagan, câinele care poartă numele unui celebru astrofizician, eroul său. De unde vin? Cine este acolo? Și, mai presus de toate, cum pot fi curajos? Hotărât să găsească răspunsurile, Alex pornește într-o călătorie memorabilă care-i va întoarce lumea cu susul în jos…

Lămâi, cărţi şi prieteni de Jo Cotteril

3D Lamai, carti si prieteni      Calypso poate fi văzută de obicei singură, cu nasul în cărți. Dar, din ziua în care în clasa ei își face apariția o nouă colegă, Mae, la rândul ei pasionată de citit și de scris povestiri, între cele două fete se leagă o prietenie strânsă. Locuința lui Mae este agitată, veselă și gălăgioasă – cum de altfel este și ea, iar din cauza asta, lui Calypso îi place să-și petreaca timpul acolo. După moartea mamei lui Calypso, tatăl ei se transformase într-un om retras și distant. Dar, în clipa în care descoperă tristul secret ascuns în biblioteca acestuia, Calypso își dă seama că ceva nu este deloc în regulă. Va reuși Calypso să rescrie povestea familiei sale și să îi ofere un final fericit?

 

Editura Cartemma

Regula de Aur de Ilene Cooper, ilustrată de Gabi Swiatkowska

        cover Un bunic şi tânărul său nepot descoperă câteva cuvinte înscrise pe un panou: PRECUM VOIŢI SĂ VĂ FACĂ VOUĂ OAMENII, FACEŢI-LE ŞI VOI ASEMENEA. Regula de aur! O întâlniţi în toate religiile şi culturile lumii, e uşor de rostit şi de ţinut minte, dar ce înseamnă cu adevărat? Şi cum poţi face din ea un mod de viaţă?
 Valea Morilor de Noelia Blanco, ilustrată de Valeria Docampo

cover
        În Valea Morilor locuiau cândva bărbați, femei și copii asemeni nouă. Până într-o zi când în acel loc au apărut Mașinile Perfecte! Datorită lor, totul a devenit Perfect: era îndeajuns  să apeși un buton ca să poți trăi un moment Perfect, să mănânci un desert Perfect, să ai un prieten Perfect… Și-atunci, ce rost mai avea să ceri stelelor căzătoare să-ți împlinească dorințele? Încet-încetișor, locuitorii Văii Morilor încetează să mai viseze…

Editura Doxologia Junior

Iubirea este darul lui Dumnezeu de Lisa Tawn Bergen, ilustraţii de Laura J. Bryant, traducător Dragoş Dâscă, 3 ani +

Iubirea este darul lui Dumnezeu

      Ce este iubirea şi de unde vine ? Ce rost are să-i iubim pe cei de lângă noi? Stând de vorbă cu bunicul său, puiuțul de urs descoperă un mare secret: că în fiecare dintre noi există un mare dar, singurul prin care putem vedea că bunătatea există și în ceilalți, darul iubirii.

 

 

Lumea este darul lui Dumnezeu de Lisa Tawn Bergen, ilustraţii de Laura J. Bryant, traducător Dragoş Dâscă, 3 ani+

Lumea este darul lui Dumnezeu        Puiuţul de urs află ce se află dincolo de Polul Nord şi descoperă că lumea este cu mult mai mare decât și-a imaginat vreodată! Sub îndrumarea  mamei iubitoare, Puiuţul învață să înţeleagă minunata şi vasta creație  a lui Dumnezeu… Fiecare ursuleţ are un loc al său în lumea mare și minunată a lui Dumnezeu.

 

Viaţa Sfintei Xenia de Alexandru Tcacenko, ilustrată de Elena Kabirova, traducere din limba rusă de Maxim Evdotiev, 4 ani+

         Sfânta Xenia din Sankt Petersburg a fost căsătorită cu un important  om al vremurile în care a trăit, colonel și membru al Corului Imperial.  După moartea acestuia se hotărăşte să dăruiască săracilor toată averea pe care o avea și să trăiască asemenea unui cerșetor. Îşi dedică întreaga viaţă slujirii aproapelui, străduindu-se să facă voia Domnului în toate.  Datorită nevoinţelor sale, primeşte darul facerii de minuni încă din timpul vieţii, mulți oameni fiind ajutaţi şi astăzi în chip minunat prin rugăciunile sfintei.

Editura Univers Enciclopedic Junior

Inima piratului de Benno Pludra, ilustrată de Jutta Bauer, 7 ani +

      Jessi locuiește inima_piratului_1împreună cu mama ei într-un sătuc, în apropiere de țărmul mării. Ea nu are tată sau, mai bine zis, nu l-a cunoscut niciodată pe călărețul de la circ, Jakko, într-o zi, pur și simplu a dispărut… Tot satul știe povestea asta, dar Jessi nu vorbește niciodată despre ea. Până când într-o zi găsește pe țărm o piatră, care seamănă cu o inimă de pirat. Pentru Jessi, această piatră devine neprețuită, pentru că poate să-i vorbească. Și este atât de caldă atunci când o ține în mână…    Benno Pludra, un scriitor reprezentativ al literaturii germane pentru copii, a realizat un roman cu adevărat poetic, a cărui frumusețe va învinge timpul.

Tafiti şi eroul secret de Julia Boehme, ilustrată de Julia Ginsbach, 3 ani +

coperta_tafiti_si_eroul_secret_vol_5_page_1         Ia te uită! Struțul Nolo vrea doar să-și vâre pentru câteva clipe   capul în nisip – dar ajunge din greșeală în vizuina suricatelor.   Nolo nu știe să danseze și din cauza asta e foarte abătut – cum va reuși el să-și facă o prietenă? Tafiti și Ciuf fac tot ce pot pentru a-l încuraja. Precis Nolo are un alt talent cu care se poate face remarcat…

 

 

Belfegor şi furtuna de Laurence Bourguinon, ilustrată de Vincent Hardy, 3 ani +

Belfegor-breathed-fire_light_Silviu01_4         Belfegor își dorește să devină un dragon mare și puternic, care poate să scuipe flăcări. Are nevoie de mult curaj ca să înfrunte furtunile și să înghită un trăsnet. Cum urăște furtunile, el va găsi o cale aparte de a obține o flacără albastră numai a lui!

 

 

Editura Arthur

Doctorul Aumădoare de Kornei Ciukovski, ilustrată de V. Cijikov , traducere din limba rusă de Nic. Iliescu, 7 ani +

doctorul-aumadoare-cover_huge         A fost odată un doctor foarte cumsecade, care se numea Aumădoare. El avea o soră rea, pe care o chema Varvara. Cel mai mult pe lume doctorul iubea animalele. În camera lui avea iepuri, în dulap o veveriță, în bufet o cioară, pe divan un arici țepos, iar în cufăr niște șoricei albi. Dar, dintre toate animalele sale, doctorul Aumădoare îndrăgise cel mai mult rața Kika, câinele Avva, purcelușul Groh-Groh, papagalul Carudo și cucuveaua Bumba.
DOCTORU-AUMĂDOARE 
A DESCHIS SPITAL
VINDECĂ DE BOALĂ
                                  ORICE ANIMAL!
Povestea unchiului Shelby despre Lafcadio, autor şi ilustrator Shel Silverstein, traducere din limba engleză de Alexandra Columban, 7 ani +

povestea-unchiului-shelby-despre-lafcadio-cartile-de-aur-ale-copilariei-cover_huge          La început, leul Lafcadio trăiește în junglă, alături de semenii săi. Se cam plictisește. Atacat, mănâncă un vânător, îi ia pușca și începe să tragă cu ea. Viața i se schimbă când un circar îi descoperă abilitățile de trăgător de elită și-l numește Lafcadio cel Mare. Ajuns la New York e fascinat de lifturi și de bezele. Dar ajunge și la o vânătoare de lei în Africa natală. Tocmai el! Și întâlnindu-se cu niște vechi prieteni, Lafcadio se întreabă ce este el pe lume: om sau leu? O întrebare pe care nu și-a mai pus-o nimeni înaintea lui.

Cotoi cu pălărioi, autor şi ilustrator Theodor Seuss Geissel, traducere din limba engleză de Florin Bican, 3 ani +

cotoi-cu-palarioi-cover_huge      E o zi fără soare. Plouă, plouă fără oprire şi e mult prea frig ca să te joci, aşa că Sally și fratele ei stau cuminţi în casă, stau ca niște mormoloci… Asta până când își face apariţia un Cotoi cu pălărioi, care știe o mulţime de jocuri și nu ține seama de vreo regulă.  Așa că în scurt timp casa e cu susul în jos și nimeni nu se mai poate plânge de plictiseală.

 

 

 

Cotoi cu pălărior se întoarce, autor şi ilustrator Theodor Seuss Geissel, traducere din limba engleză de Florin Bican, 3 ani +

cotoi-cu-palarioi-se-intoarce-cover_huge    Sally și fratele ei sunt din nou singuri acasă și chiar ar vrea să-și termine treaba. Și nu-i deloc vina lor că n-au reușit. Păi cine credeți c-a venit? Ați ghicit! Cotoi cu pălărioi, care nici măcar nu era singur: de data asta a scos din pălărie și o ceată de pisicuți zurbagii. Mai departe nici nu-mi vine să povestesc ce s-a întâmplat — a fost un tărăboi nemaipomenit!

 

Poveşti piezişe de la Şcoala-n Dungă, autor Louis Sachar, ilustraţii de Peter Allen, traducere din limba engleză de Cristina Elena Gogâţă, 7 ani +

povesti-piezise-de-la-scoala-n-dunga-cover_huge        În loc să aibă un etaj și treizeci de clase una după alta, are treizeci de etaje cu câte o clasă pe fiecare nivel. Constructorul a spus că-i pare rău. Copiilor de la Școala-n Dungă le place să aibă o școală piezișă. Au un teren de joacă neînchipuit de mare… Doamna Gorf poate să-i transforme pe elevi în mere și nimeni nu știe unde să o găsească pe doamna Zarves, profesoara de la etajul nouăsprezece, pentru că etajul nouăsprezece nu există! John nu poate să stea în cap, Bebe face trei sute șaptezeci și opt de desene pe oră, iar toți colegii râd la glumele pe care Rondi nu le spune. Dacă am învăța la Școala-n Dungă, și noi am fi exact ca ei!

Editura Gama

Dinozauri, colecţia Micii exploratori, 3 – 5 ani

29257655_10215824180983305_7332527455183306752_n        Când au trăit dinozaurii? Ce mâncau? Cum își îngrijeau puii? Copiii vor găsi răspunsul la o serie de întrebări, dar vor afla și multe alte curiozități legate de reptilele primitive, în timp ce explorează acest volum interactiv.

 

 

Ferma, colecţia Micii exploratori, 3 – 5 ani

29261468_10215824181023306_7322117888976879616_n      Ce animale trăiesc la fermă? Cum arată o zi din viața unui fermier? Cum se mulg vacile și cum se tund oile? Ce recolte se obțin și cu ajutorul căror mașini? Descoperiți în această enciclopedie pentru micuți, tot ce vreți să aflați despre culturile agricole și creșterea animalelor, dar și multe alte informații interesante, ascunse sub cele peste 30 de clapete. Copiii sunt invitaţi să le descopere!

 

Editura Curtea Veche

Cyrano de Bergerac , repovestire de Stefano Benni, după piesa de teatru scrisă de Edmond Rostad, 12 ani +

Cyrano_Save the story          Faimoasa poveste franțuzească despre iubire este repovestită pe înțelesul copiilor, cu un limbaj accesibil acestora. Cyrano de Bergerac are un suflet de poet și un nas foarte, foarte mare. El este îndrăgostit de Roxane, dar se consideră prea urât pentru a fi iubit de ea. Când noul cadet, Christian de Neuvillette, se îndrăgostește de Roxane, îi cere lui Cyrano să îl ajute să îi câștige inima.

 

 

Regele Lear, repovestire de Melania G. Mazzuucco, după piesa de teatru scrisă de William Shakespeare, 12 ani +

Regele Lear     Bătrânul Rege Lear a decis să se retragă din îndatoririle sale regale. Le cheamă pe cele trei fiice ale lui și le întreabă pe fiecare cât de mult îl iubesc. Cele două fiice mai mari, Goneril și Regan, îl flatează prin complimentele lor. Cordelia – cel mai mică și favorita lui – spune doar că îl iubește exact așa cum o fiică ar trebui să își iubească tatăl. Furios, el o dezmoștenește și împarte împărăția între cele două surori mai mari. Dar Goneril și Regan se întorc curând împotriva lui Lear, forțându-l să se rătăcească în pustiu şi sperând cu disperare la o reconciliere cu Cordelia.

 

Editura Pandora M

Copilul din cărţi de Oliver Jeffers, ilustraţii de Oliver Jeffers şi Sam Winston, traducere din limba engleză de Domnica Drumea, 3 ani +

Copilul din carti       O fetiță, un copil din cărți, pornește într-o călătorie pe o mare de cuvinte și ajunge la casa unui băiețel. Îl invită să o însoțească într-o aventură în lumea poveștilor… unde, cu doar un strop de imaginație, orice se poate întâmpla. Personajele minunate create de Oliver Jeffers călătoresc prin fascinantele ținuturi tipografice ale lui Sam Winston în acest omagiu extraordinar adus magiei și puterii poveștilor. Adunate laolaltă de un fir simplu al poveștii, ilustrațiile unice din Copilul din cărți oferă o experiență de lectură de neuitat, care îi va îndemna pe cititorii de toate vârstele să exploreze lumi magice, să-și pună întrebări și să-și imagineze propriile povești nemuritoare.

Prostioara lui Mog , scrisă şi ilustrată de Judith Kerr, traducere din limba engleză de Luminiţa Gavrilă, 3 ani

Prostioara lui MOG_site     Mog își iubește grădina, dar cumva se pare că aceasta a dispărut complet peste noapte. Ceea ce nu înțelege Mog este că obiectul fâlfâitor care se află acum în locul grădinii ei este de fapt un cort amenajat pentru o expoziție de pisici. Mog se ascunde în casă, fără să știe că tot soiul de pisici de diverse mărimi și culori defilează, sperând să iasă pe locul întâi. Dar curiozitatea o învinge și Mog își face o intrare spectaculoasă, câștigând concursul grație acrobațiilor ei. Judith Kerr este autoarea şi ilustratoarea îndrăgitelor cărţi pentru copii din seria Mog şi Tigrul care a venit la ceai. A mai scris trei romane inspirate din propria copilărie, printre care When Hitler Stole Pink Rabbit. Cărţile ei pentru copii s-au vândut în peste 5 milioane de exemplare şi au devenit clasice.

Călătoria mea cu Charlie de Mark Lowery, traducere din limba engleză de Bogdan Voiculescu, 8-12 ani

Calatoria mea cu Charlie TIPAR.cdr       Martin are 13 ani și împreună cu fratele său mai mic, Charlie, pornește într-o călătorie absolut specială. Vor traversa Marea Britanie, un drum de exact 678 de kilometri din Preston până în vârful peninsulei Cornwall, unde îi așteaptă un delfin într-un port. Martin ține foarte mult la Charlie, care este un băiat neobișnuit. E unul dintr-un milion. S-a născut prematur și e un miracol că a supraviețuit. Și la cât este de neastâmpărat, își ține mereu fratele în alertă. Martin se străduiește să fie un frate bun, dar e greu când în Cornwall îi așteaptă ceva copleșitor… „Asta aș spune despre Charlie: «Vede prost cu un ochi, are un cap imens, sforăie ca un hipopotam, se îmbolnăvește des, are gusturi ciudate la mâncare și o memorie oribilă, e mereu fără suflare din cauza astmului, firav și impertinent, nu e în stare să facă nimic de unul singur și nici să se concentreze mai mult de două secunde, cu mintea pe dos și nu pricepe ce este pericolul. Prietenul meu cel mai bun din absolut toată lumea».“

Fetiţa din trenul orfanilor de Christina Baker Kline, traducere din limba engleză de Luminiţa Gavrilă, 8-12 ani

           Fetita din trenul orfanilorDupă ce și-a pierdut tatăl într-un accident de mașină, Molly s-a înstrăinat de mama ei, a locuit cu mai multe familii adoptive și este nefericită. Acum trebuie s-o ajute pe bătrâna Vivian să-și facă ordine în podul casei, ca pedeapsă pentru furtul unei cărți de la bibliotecă. În timp ce sortează lucruri vechi, Vivian îi povestește lui Molly despre viața ei. Cum a ajuns din Irlanda în Statele Unite cu un vapor, în căutarea unei vieți mai bune. Cum a rămas a nimănui și a ajuns să traverseze America în trenul orfanilor, dorindu-și o familie adoptivă.  Și cum a reușit să treacă peste toate obstacolele cu speranță, credință și tenacitate. Cu ajutorul noii sale prietene, Molly va învăța ce înseamnă iertarea și speranța și își va găsi în sfârșit un cămin. Molly își pipăie lănţișorul de la gât, cu cele trei talismane: un pește albastru cu verde, un corb negru-tăciune și un ursuleţ maro. Își amintește seara în care i le-a dăruit tatăl ei și își dorește ca, fix în clipa asta, talismanele să-i dea cumva curaj, să se simtă puternică. „Poţi să treci peste asta!”

Mulţumim mult tuturor editurilor pentru bunăvoinţă şi pentru informaţiile oferite!

4 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.