Cronică de carte: Ce poți face cu o idee? de Kobi Yamada și Mae Besom

O bijuterie de carte, cu mesaj puternic și cu adevărat inspirațională, o carte de care s-a îndrăgostit din prima întreaga familie. Ce poți face cu o idee? scrisă de Kobi Yamada și ilustrată de Mae Besom este o carte pentru care le mulțumim prietenilor de la Editura Arthur și coordonatorilor colecției Vlad și Cartea cu Genius

Kobi Yamada este un autor american, aflat la prima sa creație pentru copii; publicată în 2014, cartea a cunoscut un mare succes, fiind îndrăgită de cititorii de orice vârstă, care se simt inspirați de mesajul său încurajator.  Pentru ilustrații, a ales să colaboreze cu Mae Besom, o graficiană din China, ale cărei lucrări i-au produs o impresie puternică. Și pentru ea a fost prima carte pentru copii pentru care a lucrat, iar experiența colaborării lor a fost cu atât mai interesantă cu cât a implicat și un translator! Eforturile le-au fost răsplătite curând, atât prin succesul vânzărilor, cât și prin premiile câștigate.  Astfel că, în anii următori  cei doi au mai publicat câteva titluri de succes, pe care sperăm să le găsim în curând și în România.

Ce poți face cu o idee? spune într-un limbaj simplu, povestea unui copil care are o idee; la început este intimidat și nu prea știe ce să facă cu ea; dar în timp, ideea crește și devin prieteni nedespărțiți, care învață unul de la altul și își poartă de grijă; în cele din urmă, ideea sa ajunge să schimbe lumea. Iată, așadar, o poveste de succes redusă la esență, pe o temă atât de actuală astăzi: încrederea în forțele proprii, în ideile proprii, grija, răbdarea, munca și curajul necesare pentru împlinirea visului. Este o carte potrivită pentru iubitorii de lectură de la 5 la 99 de ani, pentru oricine are nevoie de o doză de optimism și încurajare.  Volumul are o ilustrație bogată, cu desene realizate în creion și acuarelă; sensibilă și vibrantă, aceasta adaugă nuanțe subtile, prin trecerea de la griuri și brunuri la tot mai multe culori, în tonuri vii, pe măsură ce ideea crește și înflorește, cuprinzând întreaga lume.

„Textul nu e lung, dar te pune pe gânduri”, a concluzionat balaurița mea de 10 ani. „Iar desenele spun povestea prin culoare, de la alb-negru la color!”

Vă recomandăm cu mare drag această carte, pe care o puteți găsi în librării sau comada online. Așteptăm comentariile și impresiile voastre!

 

Ce poți face cu o idee? Text: Kobi Yamada, Ilustrații Mae Besom, Traducere de Radu Paraschivescu, Editura Arthur, București, 2017

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.