Cărți pentru copii, de sărbători

Perioada Crăciunului este un moment foarte potrivit pentru lansarea unor noi cărți pentru copii. Mai jos vă prezentăm câteva dintre cărțile nou lansate sau în curs de lansare, pe care le veți găsi în librării și online.

  • Willie fulg de nea este scrisă de Jacqueline Briggs Martin, o îndrăgită autoare de cărți pentru copii din Statele Unite – și ilustrată cu xilogravuri (gravură pe lemn) de Mary Azarian. Din ea aflăm povestea lui Wilson Bentley, un domn care a existat în realitate și care a realizat primele fotografii ale fulgilor de nea, fotografii care dezvăluie două trăsături fundamentale ale acestora: prima, că fiecare fulg are un model unic și, a doua, că fiecare fulg este de o frumusețe uimitoare. Deși a fost scrisă și apreciată mai demult (prestigioasa medalie Caldecott Medal în anul 1999), ea a fost tradusă în limba română (de minunata Sanda Watt) abia acum și publicată la editura Frontiera.williefulgdenea-cop-2-290x370

Este o introducere poetică în primele lecții de știintele naturii și un model de inspirație pentru cei mici.

Dacă doriți să o frunzăriți și să o ascultați împreună cu copiii, pe 12 decembrie la ora 18 la Clubul Țăranului Român, ea va fi citită de Sanda Watt și va fi însoțită de o proiecție cinematografică și un atelier pentru copii susținut de Diana Alexandrescu, unul dintre cei mai pricepuți și dibaci terapeuți care lucrează cu copiii.

  • Povești nemaipovestite – scrisă și ilustrată de Dorina – Grațiela Aolăriți și apărută de curând la editura Didacta Publishing House; cartea conține două povești nemaipovestite: Harababura roz-albastră și Familia Mănâncă-tot. povesti-nemaipovestite

Multă mâncare (la început multă, prea multă, apoi exact cât trebuie), doi prieteni simpatici şi descurcăreţi, planuri fabuloase ţesute la lumina lanternei, un ocean roz şi cam tot atât albastru, o vrăjitoare alergică, Ala, un cameleon pitic și o irezistibilă harababură în creioane, cuvinte şi acuarele fluide.

  • 4 cărți scrise de Kate Hosford –  Eu şi infinitul, Marele coc, Mare petrecere de ziua mea și La masă cu acrobaţii, apărute în limba română la editura Lizuka Educativ. Lansarea cărților va avea loc pe 10 decembrie în cadrul Orei de povești de la Biblioteca Ion Creangă, și va cuprinde inclusiv lectura cărții Eu și infinitul de către Sanda Watt și discuții cu copiii despre infinit în compania Selmei Dragoș, regizor de teatru pentru copii.

infinitul-kate-hosford-2853731. Eu şi infinitul este o carte pentru micul filozof din fiecare copil. Uma, fetiţa ale cărei întrebări dau aici tonul discuţiei, se trezeşte speriată de imensitatea cerului şi de necuprinsul infinitului. De dimineaţă şi până seara, întoarce infinitul pe toate părţile şi încearcă să îl îmblânzească.

2. Marele coc – inspirată de o fotografie a bunicii, Annabelle îşi coafează de una singură singură un coc măreţ, cu ingrediente din bucătărie. Când cocul i se prăbuşeşte, nu se descurajează şi cere ajutorul mamei sale. Aşa reuşeşte să dea tonul modei la şcoală. Când extravagantul coc devine ceva obişnuit printre şcolari, trece la următoarea creaţie originală.marele-coc-kate-285371

Marele coc este o carte pentru micuţele şi micuţii fashionişti, care nu trebuie să îşi uite personalitatea unică şi specială printre mode rapid schimbătoare, stiluri generalizate şi jucării pe care le are toată lumea. (Sanda Watt)

3. Mare petrecere de ziua mea – Annabelle îşi doreşte o petrecere cu adevărat deosebită de ziua ei. Grădina zoologică, locurile de joacă, pizza şi magicienii sunt prea plictisitori pentru mica visătoare, care vrea să petreacă alături de prieteni tocmai pe Lună. Zis şi făcut! Annabelle este foarte hotărâtă şi începe să îşi construiască o rachetă colorată.mare-petrecere-ziua-285370

Mare petrecere de ziua mea este o carte despre fanteziile necesare şi eşecurile care ne fac să creştem mari, despre nevoia de a căuta în depărtări ceea ce găsim în propria grădină, dar nu ştim încă să apreciem. (Sanda Watt)

4. La masă cu acrobații – Bucătarul circului prezintă pe rând meniul, preferinţele, restricţiile alimentare sau, pur şi simplu, mofturile artiştilor de la circ: Maestrul de Ceremonii este prea ocupat să stea la masă – ca mai toţi părinţii de astăzi – şi îşi ţine gustarea în pălărie; Atletul este nostalgic după bucătăria tradiţională a bunicii; Jonglorul e ca un bebeluş din farfuria căruia zboară mâncarea…și așa mai departe . masa-acrobatii-alte-285372

Printre deserturi amuzante, versuri condimentate şi rime delicioase, La masă cu acrobaţii lasă gura apă cititorilor mici şi mari. După o asemenea lectură, orice fel de mâncare are gust de festin şi se va consuma garantat până la ultima firimitură. (Sanda Watt)

  • Gloria și unicornul magic – este prima poveste scrisă de bloggeri mame iar autoarele sunt: Laura Frunză, Tily Niculae, Monica Popescu, Miruna Mărgărit și Ana Nicolescu; cartea a apărut la editura Didacta Publishing House.

Este o poveste despre un subiect mereu nou – rivalitatea dintre frați. Convinsă că părinții nu o mai iubesc și că toată dragostea lor s-a îndreptat către Petru, frățiorul ei născut prematur, Gloria se hotărăște să plece de acasă și să-și caute altă familie.gloria-si-unicornul-magic-346x330

Vă dorim spor la citit și la cumpărături.

Cu drag,

Roata Mare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.