Concurs: voucher la Bookfest

Dragi prieteni, ne dorim să ajungeți la Bookfest 2018. De aceea, vă provocăm la un concurs în care aveți ocazia să vă spuneți părerea privind cărțile preferate. Puteți câștiga un voucher de 100 lei la Bookfest 2018 dacă:

  • ne spuneți, printr-un comentariu la acest articol, care credeți că este cea mai cool carte pentru copii a anului 2018 și de ce. Trebuie să motivați alegerea în câteva rânduri;
  • dați mai departe (share) acestui post.
  • așteptați tragerea la sorți a răspunsurilor câștigătoare din data de 28 mai.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi.

Cu drag,

Roata Mare

76 de comentarii

  1. Fetita mea a fost si este fascinata de seria Pisicile Razboinice, asa ca preferata anului a fost pt noi volulum X din serie, Noua Profetie pentru ca iubeste pisicile si doreste sa le urmareasca aventurile!!!
    De asemenea asteptam cu drag Bookfest sa cumparam si volumul 11!!!!

    Apreciază

  2. Charles Darwin – O revolutie… mi se pare o calatorie fantastica pusa la dispozitia copiilor pentru a explora modul in care au evoluat vietuitoarele, inspirandu-i totodata sa fie mai atenti la lumea din jurul lor si sa priveasca cu ochi plini de curiozitate.

    Apreciază

  3. „Citește-i iepurașului tău”, de Rosemary Wells. Cartea ne atrage atenţia asupra importanţei cititului împreună cu copilul. Un copil are nevoie de o pădure de cuvinte pe care s-o cutreiere, de o mare de cuvinte în care să se scalde. Un copil are nevoie să i se citească. Să citim împreună este unul dintre cele mai preţioase cadouri pe care il putem face copilului nostru.

    Apreciază

  4. Noua ne place foarte mult noua carte a Ioanei Macoveiciuc – Adevarul Gol Golut pentru ca este o carte care abordează in mod amuzant corpul copiilor, trăirile si limitele pe care trebuie sa le impună un copil atunci cand nu vrea sa fie atins.

    Apreciază

  5. Cea mai interesanta carte pentru fetița mea de 5 ani este Cei șapte papa-lapte de Mary Ann Hoberman care urmează sa apară la Editura Cartea Copiilor. O avem în original și o savuram de fiecare data. Este o carte vesela despre o familie numeroasa în care fiecare copil își dorește sa mănânce iar și iar același fel de mâncare, o realitate în care cred ca mulți părinți se regăsesc. Are parte și de o traducere minunata a lui Florin Bican, așadar cred ca va fi una dintre cele mai „cool” cărți ale târgului.

    Apreciază

  6. Abia aștept sa redescopăr Doctorul Aumădoare, din noul proiect lansat de cei de la editura Arthur- Arthur Retro. Sunt anumite cărți ce trebuie sa existe in orice biblioteca de copil, aceasta fiind una dintre ele.

    Apreciază

  7. Scrisoare de la Clementina de Sara Pennypacker – este vorba de o fata cam ciudatica care face lucruri mai ciudate..ideea e ca fiecare copil e minunat, exact asa cum este el

    Apreciază

  8. Cartea anului 2018 mi se pare recent lansata „Adevarul gol-golut” a Printesei Urbane.Trateaza un subiect ideal:intimitatea copiilor.Fetita mea o va primi de 1 iunie si abia astept sa ii vad reactia.

    Apreciază

  9. Reeditarea Doctorul Aumadoare a editurii Arthur. Pe langa calitatea grozava a unei carti de referinta in literatura pentru copii, sper ca au deschis drumul catre o noua nisa: reeditarea celor mai bune carti ale copilariei anilor ‘70-‘90.

    Apreciază

  10. Piciul de aproape 4 ani zice ca “Amalia invers” este preferata lui acum, pentru ca “ e foooarte foooarte amuzanta si are desene frumoase”.

    Apreciază

  11. Cartea pe care o așteptăm anul acesta este „Doctorul Aumădoare” a lui Kornei Ciukovski pentru că prezintă un model de bunătate, blândețe și iubire de la care cei mici au ce învăța.

    Apreciază

  12. Cartea Doctorul Aumadoare, apărută recent la ed Arthur Retro, e o carte minunata si e cartea copilăriei mele, abia așteptăm sa o savurăm împreuna cu fetițele mele.

    Apreciază

  13. Seria Pisicile razboinice, categoric! Au facut-o pe fetita mea sa renunte la Harry Potter si la tableta! Pauzele de la scoala sunt acum folosite tot pentru citit!

    Apreciază

  14. ‘Orasul Fiarelor’ de Isabel Allende e cea mai cool carte pentru copii a anului! Aprinde imaginatia, insufleteste curajul, te-arunca in mijlocul unui taram misterios si iti da speranta ca lucrurile se termina cu bine. De cand asteptam sa fie tradusa! la fel si urmatoarele: El reino del dragon de oro si El bosque de los pigmeos

    Apreciază

  15. Cartea ‘Orasul Fiarelor’ a lui Isabel Allende e cea mai cool carte pentru copii a anului! Aprinde imaginatia, insufleteste curajul, te-arunca in mijlocul unui taram misterios si iti da speranta ca lucrurile se termina cu bine. De cand asteptam sa fie tradusa! la fel si urmatoarele: El reino del dragon de oro si El bosque de los pigmeos

    Apreciază

  16. ADEVARUL GOL-GOLUT de Ioana Chicet Macoveiciuc.
    Asteptam de mult o carte care sa explice pe intelesul copiilor termeni naturali dar conceputi ca fiind mai „rusinosi”. Abia astept sa i-o citesc fetitei mele.

    Apreciază

  17. Cartea noastră preferată a anului 2018 este Supa de Pietre de Iulia Iordan cu ilustrații de Zelmira Szabo (Editura Frontiera). Noi am citit această carte la bibliotecă. Cartea are un mesaj important despre prietenie și curajul nevoit pentru a fi un bun prieten. Ilustrațile se potrivesc foarte bine cu povestea și sunt foarte interesante.

    Briana (13)

    Apreciază

  18. Cartea noastră preferată a anului 2018 este Supa de Pietre de Iulia Iordan cu ilustrații de Zelmira Szabo (Editura Frontiera). Noi am citit această carte la bibliotecă. Cartea are un mesaj important despre prietenie și curajul nevoit pentru a fi un bun prieten. Ilustrațile se potrivesc foarte bine cu povestea și sunt foarte interesante.

    Briana (13)

    Apreciază

  19. „Țup. Imposibil e doar un cuvânt” de Alex Donovici. Are tot ce-i trebuie pentru a fi o carte adorata de copii: umor, morala si personaje memorabile.

    Apreciază

  20. Cotoi cu palarioi – Dr. SEUSS. Pentru ca s-a tradus in romana si inteleg ca e o traducere reusita, care reuseste sa pastreze savoarea textului original. Sper sa o gasesc la targ.

    Apreciază

  21. In iarba de Iukito Kato mi se pare o carte extrem de ofertantă pentru copii, eu o citesc nepoțelei si ii plac f mult si imaginile dar si aventurile din carte. Iar morala este una cu atat mai importanta: indiferent de pericole mama va fi mereu aproape

    Apreciază

  22. Cea mai cool carte pentru copii(din acest an) este „Puii de bufnita” scrisa de Martin Waddell. Mi-a placut foarte mult ca actiunea are loc intr-o padure fermecata, ilustratiile sunt minunate iar actiunea e foarte interesanta pentru cei mici.

    Apreciază

  23. Reeditarea Doctorului Aumadoare o consider cartea anului deoarece imi da sansa sa citesc nepoților carti pe care le am mai citit . Iar povestea este una plină de caldura, sensibilitate si bunătate

    Apreciază

  24. Abia astept Bookfest! Am o lista de 30 de titluri de achizitionat😁 Cu siguranta Doctorul Aumadoare e cea mai asteptata carte cel putin pentru generatia noua,cat si pentru cea nostalgica😊

    Apreciază

  25. „Cotoi cu palarioi” de Dr. Seuss este cea mai cool cartea pentru copii a anului 2018 fiindca povestea e haioasa, e captivanta, e plina de surprize si toti copiii o vor indragi. Ilustratiile surprind expresiile personajelor si dinamica povestirii. O stiu din engleza si ma bucur foarte mult ca e si in romana acum. Povestea e ritmata si usor de urmarit si de cei mici care nu au multa rabdare, si de cei marisori care invata sa citeasca acum. Am vazut cateva pagini din carte si cred ca traducerea e foarte reusita.
    Abia astept sa o cumpar de la targ pentru copiii mei si sa ne amuzam de ideiile nastrusnice ale cotoiului cu palarioi. Apoi sa raspundem la intrebarea de la sfarsitul cartii, sunt curioasa ce va spune copilul meu cel mare de 6 ani, cel mic abia incepe sa vorbeasca. E o intrebare ce da de gandit si putem dezvolta subiectul, e un motiv in plus de a citi cartea si a crede ca e cartea anului.

    Apreciază

  26. Chiar daca nu mai sunt copil, am citit cu interes ” Tunele” , de Gordon & Williams. O serie plina de aventura si suspans, de intamplari neasteptate si creaturi amenintatoare!

    Apreciază

  27. Consider ca aparitia cartii „Adevarul gol-golut” de Ioana Chicet Macoveiciuc este extrem de utila. Un subiect important ce trebuie abordat la varsta prescolara, in momentul in care copilul are capacitatea de a intelege aceste informatii si de a actiona in consecinta. In plus, abordarea este chiar cool.

    Apreciază

  28. „Citește-i iepurașului tău” de Rosemary Wells.
    O carte care dincolo de poveste ascunde un indemn la conectarea dintre copil si parinte. O istorioara care ne invata sa ne oprim din tumultul zilnic pentru cateva minute si sa calatorim impreuna cu puiutii nostri in lumea infinita a cartilor!

    Apreciază

  29. Cei șapte papă-lapte, de Mary Ann Hoberman, cu ilustraţii de Marla Frazee, aparuta la editura Cartea Copiilor: Cartea plină de umor descrie viața de familie şi relațiile dintre părinți și copii. Chiar dacă nu este totul mereu roz și lipsit de probleme, iubirea și bunătatea ne dau întotdeauna putere, asa cum se intampla mereu in viata, din fericire.

    Apreciază

  30. Cartea de care este atrasă fiica mea in ultima vreme este Povesti de seara pentru fete rebele 2. Ii place sa descopere ca femeile sunt deștepte, puternice si inventive. De altfel, este prima carte pe care o citeste singura.

    Apreciază

  31. Eu aștept reeditarea Aventurilor lui Habarnam de la Humanitas, cred că va fi o carte cu mare succes pentru că multora ne amintește de copilărie și ilustrațiile color vor atrage și micii cititori.

    Apreciază

  32. „Din cetatea lui Eu in cetatea lui Tu” de Mersine Vigopoulou, carte poate mai putin cunoscuta in randul micilor cititori dar cu un real mesaj formmativ de eliberare a supremului Eu si de conectare mai puternica cu ceilalti.

    Apreciază

  33. Una dintre cărțile preferate ale copiilor mei este Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, de Adina Rosetti, cu ilustrații de Cristiana Radu. Pentru picii mei este o carte magică. Pentru mine este o carte-bijuterie.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.