Cu copiii la Noaptea Muzeelor 2017

Noaptea de 20 spre 21 mai, noaptea când muzeele nu dorm, Noaptea Muzeelor se apropie în grabă cu intrări gratuite în muzeele Bucureștiului dar și cu activități desfășurate de prieteni ai acestui eveniment, cu programe pentru toate vârstele și gusturile. 

Copiii la Noaptea Muzeelor 2015 2 Collage
Copiii nu sunt neglijați în această noapte deci dacă doriți să ieșiți în oraș cu ei am ales pentru voi câteva muzee și asociații din Bucureşti pe care le prezentăm mai jos. Înainte însă vă atragem atenţia că lumea începe să vină la muzee după ora 20.00 deci dacă doriţi să nu staţi la cozi foarte lungi atunci porniţi-vă de acasă înainte de această oră (cu atât mai mult cu cât unele activităţi pentru copii pot avea loc mai devreme). In plus, să aveţi cu voi nişte apă, ceva de ronţăit şi eventual ceva de umplut timpul copiilor în timp ce aşteptaţi să intraţi, totul pus într-o geantă mică, de umăr, care să nu incomodeze.Copiii la Noaptea Muzeelor 2015 1 Collage

Iată aşadar recomandările noastre, selectate cu drag pentru voi:

  • Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”–  se va deschide începând cu ora 18.00 și va avea, printre alte activități, deja tradiționala colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale sub coordonarea specialiștilor din muzeu (grup țintă: 7 – 18 ani) și interceptarea liliecilor din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete sub coordonarea specialiștilor din muzeu (grup țintă: 7 – 18 ani).
  • Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – în curtea muzeului, între orele 19.00 – 22.00 copiii preșcolari vor putea realiza hărți cu mirodenii iar ce mai măricei vor putea confecționa busole. Accesul este pe bază de înscriere la adresa learninglbt@gmail.com
  • Muzeul Național George Enescu – în curtea muzeului veți avea ocazia să învățați să faceți instrumente muzicale din origami între orele 18.00 – 20.30
  • Muzeul Național Tehnic Dimitrie Leonida – între orele 10.30 – 18.30 puteți face o călătorie prin universul Lego dar și al tehnicii. Pasionații de Lego vor putea vizita expoziția Under Construction – Etaj 2.

Copii la Noaptea Muzeelor 2015 Collage

Următoarele muzee au activități care ar putea fi înțelese și apreciate de cei mici:

  • Muzeul Naţional al Aviaţiei Române – interesant pentru copii pentru că au ocazia să vadă, până la ora 04.00, aparate de zbor vechi şi mai noi în mărime naturală. Din păcate nu le pot atinge decât pe cele expuse afară, în aer liber. Se va putea urca într-un elicopter, la ora 18.00 va avea loc o demonstrație de utilizare a armelor iar la 2.00 noaptea (dar cred că deja copiii dorm!…sau ar face bine să doarmă) – fanfara Aviația dă senzația!
  • Muzeul CFR – program de vizitare 20.00 – 3.00 – un muzeu puțin cunoscut dar foarte ofertant pentru cei mici, mai ales dacă sunt pasionați de tehnică. Mai multe info despre acesta şi cum ni s-a părut nouă, aici.
  • Muzeul Municipiului Bucureşti – majoritatea sediilor – începând cu orele 21.00 veți putea urmări în curtea muzeelor reprezentații ale teatrului MASCA.
  • Muzeul Tăranului Român – în curtea muzeului puteți asculta o fanfară moldovenească iar muzeul este deschis până la ora 22.00.
  • Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC). Panorama Bucureştiului văzută de pe terasa MNAC este frumoasă şi spectaculoasă pentru copii dar pe măsură ce se întunecă aici va veni tot mai multă lume deci cu cât ajungeţi mai devreme, cu atât mai bine pentru copii şi pentru răbdarea voastră.
    Noaptea Muzeelor pentru copii 2015Collage
  • Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia  – chiar daca nu există o activitate dedicată exclusiv copiilor, cei mici vor avea ocazia să viziteze minunatul Palat pe intuneric, să vadă proiecții video pe palat și să întâlnească diverse personaje care readuc la viață palatul.
  • Muzeul Național de GeologieLumea dinozaurilor – știați că nu numai la Muzeul Antipa puteți vedea schelete de dinozauri? Muzeul de Geologie prezintă o expoziție foarte interesantă pe care o puteți descoperi cu această ocazie, între orele 19.00 – 00.00.
  • Casa Memorială “Tudor Arghezi”Noaptea Muzeelor la Mărţişor! – (situata in zona Martisor din Bucuresti, puteti vedea inclusiv casuta faimosului catel Zdreanta, cel cu ochii de faianta)

Chiar daca este vorba de Noaptea Muzeelor, exista unele institutii care s-au afiliat acestui eveniment fara a fi muzee. Astfel:

  • Orășelul cunoașterii – deschis între orele 20.00 și 2.00 – un spațiu de explorare și cunoaștere, pentru copii peste 2 ani. Iată cum ni s-a părut nouă.
  • Moara de hârtie – deși este la Comana, merită o vizită pentru a vedea apusul soarelui (în jur de 20.30) și pentru a participa la un foc de tabără!
  • Casa experimentelor – destinat copiilor puțin mai mari decât cei care merg la Orășelul cunoașterii, propune multe activități și experimente crae se repetă din oră în oră. Aici despre cum ni s-a părut nouă.
  • Ferma Animalelor – vă așteaptă până la orele 23.30 pentru a observa împreună „ritualul”de seara al animalelor.
  • EFdeN 4CCasa din vitrină. Vizitabilă între orele 20.00 – 4.00, casa este o locuinţă sustenabilă, unică în România, construită de studenţi şi deschisă ca Primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort. Începută acum 4 ani şi fiind transportată pe o distanţă de peste 2500km, prototipul EFdeN este deschis publicului larg, dornic să-i descopere povestea.
  • Opera Comică pentru Copii-  sunteti invitați sa o vizitați. Nu este nevoie de programare prealabilă, se vor forma grupuri care vor intra însoţite de un ghid la interval de 10 minute.
    Noaptea Muzeelor pt copii 2015 cCollage

Informaţiile prezentate de noi nu sunt exhaustive şi pot suferi modificări; am selectat mai întâi muzeele care au un program special pentru copii şi apoi pe cele care, în opinia noastră, pot fi interesante pentru ei (aici a fost foarte greu, noi credem că TOATE MUZEELE sunt interesante, indiferent de vârstă!). Mai multe informaţii – programul integral al muzeelor citate şi pe cel al instituţiilor ce participă la Noaptea Muzeelor – aflaţi făcând click pe numele fiecărui muzeu în parte şi pe siteul oficial al Nopţii Muzeelor pentru celelalte.

Vă dorim o seară frumoasă şi educativă alături de cei mici.

Cu drag,

Roata Mare

5 comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.