Copiii recomandă cartea săptămânii: Pippi Șosețica

Pippi Șosețica este cea mai amuzantă carte de pe lumea asta și o recomand tuturor. Este o poveste despre o fetiță tare amuzantă, puternică și foarte inteligentă. Îmi place de Pippi mult de tot, mai ales pentru că face doar ce vrea ea și nu respectă regulile altor oameni.

De exemplu, în capitolul despre picnic, Pippi intră într-o băltoacă pentru a-și scoate pantoful, dar înainte să iasă, își bagă și capul sub apă ca să nu mai fie nevoie să meargă la frizer, zice ea. Este amuzantă și când spune tabla împlutirii în loc de tabla înmulțirii, când își scrie invitațiile de ziua ei sau atunci când îi agață în copac și în gard pe băieții cei răutăcioși care chinuiau un băiețel. Când doarme, Pippi își ține picioarele pe pernă și capul sub plapumă, așa cum face și sora mea Elisabeta, cea mai năzdrăvană fetiță pe care o cunosc eu. Când am citit cartea cu mama, i-am spus ca a născut-o chiar ea pe Pippi Șosețica.

Pippi Sosetica, august 2015Pippi Șosețica are ca animal de companie pe maimuțica Nelson și doi prieteni buni: Tommy și Annika. Îi place să picteze și să facă biscuiți în forme ciudate, așa cum îmi place și mie, doar că ea întinde aluatul direct pe podeaua din bucătărie. Pippi este un Descoperilă, așa cum sunt și eu, doar că ea a inventat cuvântul ăsta. Un Descoperilă este un om care descoperă lucruri și le folosește la joacă. Este foarte amuzantă când găsește forma de prăjituri din tablă ruginită și și-o pune pe cap, apoi cade peste gard. Annika îi spune că dacă nu ar fi avut-o pe cap nu ar mai fi căzut pentru că ar fi văzut pe unde merge, dar Pippi îi spune că dacă nu ar fi avut tabla pe cap, atunci s-ar fi lovit foarte tare.

Îmi mai place de Pippi pentru că știe să facă lucruri neobișnuite pe care alți copii nu le pot face: poate să ridice calul pe verandă, să facă noduri de tot felul, să muște din ciuperci otrăvitoare fără să pățească nimic, să-și bea ceaiul în copac, să danseze polca, să meargă pe sârmă, în plus are și o ladă plină cu bani de aur.

Mă întreb dacă Pippi își ține creioanele între degetele de la picioare așa cum fac eu uneori? Am să citesc și următoarele cărți despre Pippi să văd prin ce aventuri mai trece: Pippi Șosețica se îmbarcă și Pippi Șosețica pe Mările Sudului.

Pippi Șosețica, Astrid Lindgren, editura RAO, 2008

Copiii recomanda 1Smaranda este o fetiță de 6 anișori, iubitoare de povești de toate felurile și făuritoare de desene în toate culorile. Inventează propriile ei povești singură sau împreună cu familia ei și nu ezită să se cațere în orice copac i se pare potrivit pentru așa ceva. Aleargă cât e ziua de lungă cu surioara ei mai mică, Elisabeta, cântă la pian și ascultă din când în când muzică rock 🙂

Această recomandare o puteți găsi și în revista penntru copii Ghidul pozneț de cultură unde a apărut în numărul doi.

3 comentarii

  1. Va fac un „cadou”

    Cateva din cele mai frumoase povesti pentru copii scise in secolul trecut de Sidonia Dragusanu

    http://www.sidonia.ro/p/carti-online.html

    – Moata, Creata si Grasu la bal
    – Hotul din gradina copiilor
    – Razboi intre pitici
    – A disparut un pitic
    – Graiul lucrurilor
    – Tara in care parintii se duc la scoala
    – Florile vietii
    – Cea mai frumoasa fata din lume
    – Judecata
    – Doi oameni de zapada
    – O prietenie in padure
    – Adevaratul sau neadevaratul Mos Craciun
    – Jocul „De-a ce ar fi”
    – Cea mai frumoasa amintire a unor pantofi de lac, a unui frac si a unei caciuli
    – Gradina insufletita
    – Cu Ţăndărică spre marile Sudului
    – O javră, un caine şi un copil,
    – Mia, Lia şi Cuţache
    – Mache, răţoiul încălţat
    – Anişoara şi Chiuş-Chiuş
    – Paznicul florilor
    – Hoţul din grădină

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.